Fota med systemkamera steg 1


-Vår kompletta baskurs 

Kursen innehåller bland annat:


  • Exponering - Slutartid, bländare och ISO och hur du ställer in det på din kamera
  • Exponeringslägen och när du bör använda dem
  • Utrustning - kameror och objektiv
  • Bländare - Suddiga bakgrunder och korta samt långa skärpedjup
  • Skärpa och oskärpa
  • Ljusmätning
  • Vad är vitbalans och varför det är viktigt
  • Att fotografera i RAW
  • Brännvidd - Hur påverkar det bilden
  • Fånga och frysa snabba rörelser

Detta är vår kompletta baskurs för alla som vill lära sig bemästra sin systemkameras fulla potential. Vi lär oss hur allt hänger ihop, vilka inställningar som passar i vilka lägen, utrustningsfrågor och hur man ska tänka när man fotograferar. Målet är att du efter kursen ska ha stenkoll på din systemkameras viktigaste funktioner.


Kursen är uppdelad på två tillfällen - ett på distans via zoom där vi kommer att ha en längre teorigenomgång och ett praktiskt tillfälle utomhus i Stockholmstrakten. På det praktiska tillfället får vi chansen att testa på våra nyvunna kunskaper och experimentera samt skapa större förståelse för hur just din kamera fungerar.


Teori 


Det första passet äger rum på kvällen dagen innan det andra och sker på distans via zoom. Här får du en grundlig teorigenomgång på ca 1,5 timmar där du kommer lära dig allt och lite till om din systemkameras fulla potential. Hela teoriföredraget kommer du i efterhand att få skickat till dig så du kan gå igenom allt igen i egen takt.


Praktik


Dagen efter teoripasset ses vi utomhus i Stockholmstrakten (alltid på en plats som är lättillgänglig med kollektivtrafik) för att testa på det vi lärt oss ute i fält. Det praktiska passet kommer att pågå under 3 timmar och vi kommer att få möjlighet att testa på en mängd olika genrer inom fotografering samt testa på det vi lärt oss på teorin under ledning av kursledare Jonathan Stenvall. 

Praktisk info


Plats:  Distans via Zoom och Gamla stan, Stockholm (Lättillgängligt med kollektivtrafik). 


Kurstillfällen: 2


Tid:


Fredag: Teori 18:00-19:30 (Distans)

Lördag:  Praktik 9:00-12:00 


Datum: 


15-16 november 2024


Förkunskaper: Inga


Utrustning: Digital systemkamera eller kompaktkamera med likvärdiga inställningar


Antal deltagare: Min 4 - Max 9


Pris: 1490kr (inkl moms)


Betalning: Faktura, kort eller swish vid bokning. 


Avbokning/Ombokning: Vid förhinder / Sjukdom får du ett värdekort på kursens värde som du kan använda för att boka nästa kurstillfälle. Boka här

Du kan också mejla din bokning till info@fotokurserstockholm.se


OBS - När du klickat ''Boka här'' och ''köp'' hamnar din bokning i varukorgen uppe i högra hörnet. Kontakta oss på info@fotokurserstockholm.se vid problem.