Upplev solnedgången över skärgårdens yttersta kobbar


Följ med till skärgårdens yttersta kobbar för att fotografera det karga landskapet som är unikt för stockholms skärgård. Båten tar oss ut genom mellanskärgården bort från de större öarna tills vi befinner oss långt ute på havet, stora öar övegår till kobbar och skär med lysande gul lav.
Workshop

Vi inleder tiden på ön med en workshop i spännande miljö under handledning av fotograf och reseledare Jonathan Stenvall, vi lär vi oss mera om landskapsfotografi och fotografering i skärgårdsmiljö. Innan solen börjar gå ner avnjuter vi fika och medtagen middag innan det bästa kvällsljuset infaller och vi fotograferar intensivt. När solen gått ned blir vi upphämtade av vår båt som tar oss tillbaka till fastlandet.


Båtfärden

Båten kommer hämta och lämna oss norr om norrtälje, båtföraren jobbar med leverans och båttaxiverksamhet i norra skärgården och är har bra koll på dess öar och skär. Båten tar totalt 9 passagerare och sittplatser finns både inomhus och ute på däck. Båtturen tar ca 50 minuter enkel resa.


Väder

Båten går säkert i de alldra flesta väder men om vågorna för stora och vinden för stark kommer rutten läggas om av säkerhetsskäl, detta kommer göras i samråd med båtföraren. Vårt mål är att ändå ta oss långt ut i skärgården men utan att ta några risker. 

Resan innehåller bland annat • Upplev Stockholms ytterskärgård
 • Workshop där du får lära dig mera om landskapsfotografering 

 • Goda chanser för Havsörn
 • Solnedgång över skärgårdens yttersta kobbar
 • Utnyttja kvällsljuset i dina bilder 
 • Tips, trix och feedback från professionell
  fotograf 

Praktisk info


Plats: Stockholms norra ytterskärgård, samling vid Furusund (Samåkning från Stockholm kan ordnas)


Kurstillfällen: 1


Datum:


Söndag 21/4 15:00-21:00 (Boka nedan)


Förkunskaper: Inga, vi lär dig


Utrustning: Digitalkamera med objektiv + Stativ 


Antal deltagare: Min 6 - Max 8


Pris: 2690kr


Ingår i priset:


 • Fotografisk handledning och feedback från professionell
  fotograf

 • Workshop i liten grupp om landskapsfotografering 
 • Privat båttur till ytterskärgården tur och retur 
 • Fika


Betalning: Faktura, bankgiro, Swish eller kort 

Boka här

Du kan också mejla din bokning till info@fotokurserstockholm.se


OBS - När du klickat ''Boka här'' och ''köp'' hamnar din bokning i varukorgen uppe i högra hörnet. Kontakta oss på info@fotokurserstockholm.se vid problem. 

Resevillkor


Villkor för din bokning


Du som deltagare/kund på en resa eller workshop ansvarar själv för ta med dig kamerautrustning samt kläder utefter väderförutsättningar. Fotokurser Stockholm ansvarar inte för eventuella skador på kamerautrustning eller övriga egendomar då detta ska täckas av ditt försäkringsbolag. Som kund/deltagare ansvarar också för att vara i rätt tid på angiven plats under resans start samt hållpunkter.


Det är ditt ansvar som deltagare/kund att kontrollera att din transport överensstämmer med resans/workshopens start och slut. Reseförsäkring ingår inte i Fotokurser Stockholms resor/kurser utan det är kunden/deltagarens ansvar att erhålla giltig reseförsäkring.


Bindande Avtal


Avtalet blir bindande för parterna efter genomförd betalning av kursen alternativt betalad anmälningsavgift.


Betalningsvillkor


Fotokurser Stockholm tar ut en anmälningsavgift om 20 % av arrangemangets pris vid fotoresor, för kortare kurser eller workshops som sträcker sig över max 3 dagar betalas hela summan vid bokning. Delbetalningsmöjligheter finns på utvalda arrangemang. Anmälningsavgiften ska betalas mot faktura inom 30 dagar efter bokning. Resterande del av resans pris ska betalas mot faktura senast två månader före avresa. Vid bokning av resa nära inpå avresa ska hela resans pris betalas i samband med anmälan.

Avbokning (Fotoresor som sträcker sig över 2 nätter eller längre)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@fotokurserStockholm.se, Nordiska fotokurser har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 6 månader innan avresa återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift


Vid avbokning senare än 6 månader, men tidigare än 91 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela resans pris.


Vid avbokning senare än 91 dagar, men tidigare än 61 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 80 % av hela resans pris.


Vid avbokning 60 dagar före avresa eller senare debiteras full kostnad för resan.


Avbokning (Fotoresor/kurs 1-2 dagar eller kortare)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@fotokurserStockholm.se, Fotokurser Stockholm har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 2 månader innan start återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift


Vid avbokning senare än 2 månader men tidigare än 31 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela kursens pris.


Vid avbokning 30 dagar före kursstart eller senare debiteras full kostnad för arrangemanget.


Avbokning Fotovandringar (2-3h)


Du har rätt till fri avbokning fram till 14 dagar innan kursstart, vid sjukdom / förhinder kommer du erbjudas att flytta fram din bokning till kommande fotovandringar. Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Fotokurser Stockholm inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd.


Rätt att ställa in resa vid för få bokningar


För varje arrangemang/resa/workshop sätts ett minimumantal på deltagare för att resan ska kunna genomföras. Minimumantalet för varje enskild resa framgår i resebeskrivningen. Fotokurser Stockholm har rätt att ställa in arrangemanget/resan om deltagarna inte uppnår minimumantalet. Kunden erhåller du full återbetalning av resans pris.


Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Fotokurser Stockholm inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd.Inställd resa av övriga anledningar


Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in en resa/kurs omm resan inte kan genomföras på grund av annan orsak utanför arrangörens kontroll, t.ex. akut sjukdom hos reseledare/guide. Resenär som bokat resa har därvid rätt till återbetalning av det som betalats. Arrangören ansvarar inte för eventuella inköp som resenär gjort med anledning av resan, t.ex. bokade flygbiljetter. Resenär rekommenderas därför att alltid boka avbokningsbar flygbiljett eller avbokningsskydd.


Hälsa


Kunden/deltagaren ansvarar för att va vid tillräcklig god kondition och hälsa för att kunna delta i arrangemangets olika delar vilket t.e.x kan innefatta vandringar i krävande terräng. Hur krävande varje enskild resa är framgår i resebeskrivningen.