Kobbar och Gråsäl i 

ytterskärgården

Upplev solnedgången över skärgårdens yttersta kobbar


Följ med till skärgårdens yttersta kobbar för att fotografera det karga landskapet som är unikt för stockholms skärgård. Båten tar oss ut genom mellanskärgården bort från de större öarna tills vi befinner oss långt ute på havet, stora öar övegår till kobbar och skär med lysande gul lav.


Vi stannar till vid en av skärgårdens sälkolonier, här har man god chans att se nyfikna sälar både vilandes på klippor och i vattnet. Är möjligheterna bra stannar vi här omgivna av sälar och skär innan vi fortsätter mot en närliggande ö.


Workshop

Vi inleder tiden på ön med en workshop i spännande miljö under handledning av fotograf och reseledare Jonathan Stenvall, vi lär vi oss mera om landskapsfotografi och fotografering i skärgårdsmiljö. Innan solen börjar gå ner avnjuter vi fika och medtagen middag innan det bästa kvällsljuset infaller och vi fotograferar intensivt. När solen gått ned blir vi upphämtade av vår båt som tar oss tillbaka till fastlandet.


Sälkoloni

Vårt mål är att besöka en sälkoloni som brukar erbjuda fina förutsättningar för fotografering, här har vi chans att se sälar både vilandes på klippor och i vattnet. I liten grupp på max 8 deltagare kommer alla få goda chanser att fotografera dem från båten. 


Båtfärden

Båten kommer hämta och lämna oss norr om norrtälje, båtföraren jobbar med leverans och båttaxiverksamhet i norra skärgården och är har bra koll på dess öar och skär. Båten tar totalt 9 passagerare och sittplatser finns både inomhus och ute på däck. Båtturen till sälkolonin tar ca 30 minuter och sedan ca 20min till ön vi ska fotografera på. 


Väder

Både vi och sälarna är beroende av vädret, är vågorna för stora och vinden för stark kommer rutten läggas om av säkerhetsskäl samt att sälarna sällan visar sig på klipporna i stormigt väder, detta kommer göras i samråd med båtföraren. Vårt mål är att ändå ta oss långt ut i skärgården men utan att ta några risker. Oavsett vädret finns det självklart aldrig någon garanti när det kommer till djur, dock är chansen hög för att uppleva sälar på just denna plats. 

Resan innehåller bland annat • Upplev Stockholms ytterskärgård
 • Följ med till skärgårdens bästa sälkoloni för fotografering 
 • Workshop där du får lära dig mera om landskapsfotografering 

 • Goda chanser för Havsörn
 • Solnedgång över skärgårdens yttersta kobbar
 • Utnyttja kvällsljuset i dina bilder 
 • Tips, trix och feedback från professionell
  fotograf 

Praktisk info


Plats: Stockholms norra ytterskärgård, samling vid Furusund (Samåkning från Stockholm kan ordnas)


Kurstillfällen: 1


Datum:


Söndag 23/4 15:00-21:00 (Boka nedan)


Förkunskaper: Inga, vi lär dig


Utrustning: Digitalkamera med objektiv, för sälarna rekommenderas ett teleobjektiv. Stativ finns att låna.


Antal deltagare: Min 6 - Max 8


Pris: 2690kr


Ingår i priset:


 • Fotografisk handledning och feedback från professionell
  fotograf
 • Båttur till Gråsälens kobbe om vädret tillåter 
 • Workshop i liten grupp om landskapsfotografering 
 • Privat båttur till ytterskärgården tur och retur 
 • Fika


Betalning: Faktura, bankgiro, Swish eller kort 

Boka här

Du kan också mejla din bokning till info@fotokurserstockholm.se


OBS - När du klickat ''Boka här'' och ''köp'' hamnar din bokning i varukorgen uppe i högra hörnet. Kontakta oss på info@fotokurserstockholm.se vid problem. 

PA102338
P6163532
P3050819
P6162942
P7060422
P8110406 (kopia)
P5110385
P8120478
P8110359
_6170211-2
P5110382